Hopp til innholdet

sjelesorg

omsorg for hele mennesket

Begrepet sjelesorg betyr egentlig omsorg for sjelene. Ordet sjel betegner mennesket som et åndelig individ med tanker, følelser og kroppslige impulser. Forståelsen av mennesket som en hel sjel indikerer at alle deler av menneskets natur er verd å møte med omsorg. Har kroppen det vanskelig påvirker det tankene og handlingene våre og visa versa. Jeg tilbyr kristen sjelesorg, til mennesker som ønsker å snakke med en samtaleterapeut som selv tror på en Gud som gir liv opprettholder alt i alle.

sjelesorg - når du vil bearbeide din historie

Livet på jorden er utfordrende. Vi er ikke lovet et liv uten smerte. Det vi har er vissheten om at vi ikke trenger å stå i utfordringene alene. Min opplevelse er at det kan utvikles perler når vi går gjennom vanskelige perioder i livet. I sjelesorg kan en bli bevisst perlene og klar over at en kan bære sitt liv som et smykke. Det innebærer å bearbeide vanskelige erfaringer, integrere det overveldende og oppdage hvilke ressurser som har hjulpet en gjennom.

utfordringer kan bygge karakter

I bibelen leser vi om Josef, som ble solgt som slave av sine misunnelige brødre. Utfordringene han opplevde bygde karakter. De utrustet og posisjonerte ham slik at han ble satt til å lede en stor nasjon i krisetider. Liksom Josef opplever mange at livet snus på hodet av uforutsette utfordringer. Kriser utfordrer vårt bilde av oss selv, verden og Gud. Kriser er derfor også en mulighet. En mulighet til å endre kurs, utvide horisonten og oppdage dybder en ikke visste fantes. Bevisst refleksjon rundt dårlige opplevelsene kan av og til være nyttig for å se dem i et nytt lys, og oppdage hvilke skatter som er skjult i mørket.

sjelesorg - på Samtalesenteret i Grimstad eller på nett

Jeg tilbyr sjelsorg i mitt private firma. Samtalene finner sted i et lokale jeg leier sammen med Grace S. Torsøe Johansen. Vi kaller det «Samtalesentere ved Gjestebrygga. Mange syntes det er godt å finne en sjelesørger som ikke tilhører ens egen menighet eller nærområde. Mange kommer derfor reisende til oss fra blant annet Kristiansand, Birkeland, Froland eller Arendal. Bor du for langt unna kan vi fortsatt treffes dersom du kan tenke deg å bruke internett.

Første time hos meg er gratis og uforpliktende. Lurer du på om dette kan passe for deg? Send meg en melding med informasjon om hva du ønsker, så kommer vi i kontakt og avklarer en tid for din første samtale!

Praktisk informasjon

KILDER:

Anders Bergem (2008) «Som epler av gull» : en bok om kristen sjelesorg

Tor Johan Grevbo (2006) Sjelesorgens vei, En veiviser i det sjelesørgeriske landskap

Teo Van der Weele (1995) From Shame to Peace

Torborg Aalen Leenderts (2007) Når glassflaten brister Om brytningen mellom livet og troen