Hopp til innholdet

Artikler

av Bergithe Torp Bø

På denne siden finner du en samling artikler om å finne indre ro og glede over å være hele deg. De første artiklene er skrevet for å gi innsikt i ulike terapeutiske ressurser. Nederst på siden finner du filosofiske artikler om å være et helt menneske.

Artikler om stressreduserende verktøy

Igjen og igjen lar jeg mer fascinere over hvor underfullt mennesket er laget. Vi er skapt for å leve i relasjon til hverandre og utstyrt med et sterkt instinkt for å overleve. Vi opplever stress- og fryktaktivering i situasjoner hvor vi opplever oss truet. Det er viktig for oss å unngå farlige situasjoner hvor vi fysisk kan skade oss. Det er også veldig viktig å ivareta vår verdighet, anerkjennelse og tilhørighet med andre. Vi er skapt med et system som reagerer når våre verdier blir utfordret.

Noen ganger er det vanskelig å forstå seg selv og overføre energien i stressaktiveringen til en nyttig handling. I stedet kjenner vi oss lammet av frykt og kapret av vanskelige følelser. Selvtilliten kan styrkes ved at du lærer deg å regulere nervesystemet. Dette er en samling artikler om terapeutiske verktøy som kan hjelpe deg å balansere og dra nytte av ditt stress.

Artikler om å være menneske

Fra jeg var liten har jeg hatt en åndelig lengsel et sug etter Guds gode gaver, helhet og frihet. En del av meg har alltid visst at jeg var verdifull men en annen del har savnet opplevelsen av å kjenne det på kroppen. Overveldende opplevelser satt nervesystemet mitt ut av balanse. Dette har gjort meg usikker på om det er noe grunnleggende galt med meg. Å se andre ha det vanskelig, uten å kunne hjelpe har vært like frustrerende. Opplevelsene har gitt meg energi til å forske på om helende prosesser. Liker du å filosofere rundt slike tema du også? Da kan dette være artikler som passer for deg!